Atena: Între măreție și decădere

Scris de | City Break, Grecia, Review

Vestigii istorice de excepție, într-un oraș ghetou

Cartierele Plaka și Monastirakis

Cartierul Plaka este ceea ce s-ar numi „cartierul premium” din Atena.

Plaka începe chiar de sub Acropole și se întinde până la stația de metrou Monastiraki și Piața Syntagma. Cea mai importantă arteră e strada Adrianou.

Cartierul chiar merită vizitat și bătut cu piciorul. Este poate singurul loc din capitală care iți mai amintește de Grecia.

La tot pasul sunt cârciumi cu mese în stradă. Se cântă bouzouki, se mănâncă bine, deși destul de pipărat pentru standardele Greciei.

Există și câteva străzi cu magazine pitorești, de unde poți să cumperi tot anul diverse obiecte hand-made, dar și destule chinezisme.

Cartierul Monastirakis, învecinat cu Plaka este un cartier „de tranzitie” între elitistul Plaka și ghetoul urban din centrul Atenei.

Este cartierul magazinelor, un fel de bazar destul de civilizat, unde diverși comercianți își etaleaza produsele. Veți găsi în aceste magazine atat produse de arta originale, cât și nelipsitele chinezării.

Mai este și cartierul localurilor de noapte și al grădinilor sau restaurantelor suspendate. Aproape toate hotelurile din zonă au câte un restaurant închis cu pereți de sticla la ultimul etaj (desigur cu prețuri destul de pipărate).

 Aflați din acest ultim capitol [6] concluziile și recomandările noastre legate de o vizită la Atena. 

Daca ți-a plăcut, partajează articolul cu prietenii tăi!

Înapoi Înainte

Ultima modificare: 10 ianuarie 2019

Comentează articolul