Pe acoperișul României, Vârful Moldoveanu: 2544m

Scris de | România, Ture pe Munte

Pe drumul cel mai scurt catre "acoperisul României".

Concluzii si recomandari

Din pacate, pentru persoane de varsta noastra, coborarea este totdeauna mai dificila decat urcarea. Vorba lui Alecsandri: „Mai lunga-mi pare cale acum la-ntors acasa…”.

Asa se face ca la coborare, urmand acelasi traseu, am facut aproape cam cat am facut la urcare, adica vreo 3 ore si jumatate. Pantele constante, abrupte si pietroase, ne-au cam facut zile fripte la genunchi. Cu toate astea, am ajuns cu bine la stână, de unde, dupa doua ore chinuitoare pe drumul neasfaltat pana la Slatina, am plecat acasa catre Bucuresti.

Traseul descris, este cu siguranta cel mai scurt mod de a ajunge pe varful Moldoveanu si poate fi efectuat, intr-o singura zi cu vreme buna.

Este totusi necesar sa ajungeti foarte devreme la intrarea in Valea Rea. Noi am plecat pe traseu pe la ora 8:45, am ajuns in varf in jur de ora 13:00 si am coborat inapoi pe la 16:30. Altfel riscati serios sa va prinda noaptea pe drum. Pentru o astfel de situatie, nu uitati sa luati o lanterna cu voi!

Varianta cea mai buna este sa dormiti undeva in zona si sa porniti la primele ore ale diminetii, cum am facut noi.

Asta va garanteaza o zi plina de urcare si suficient timp pentru coborare. Nu uitati ca se consuma in plus 4 ore, dus si intors pe „drumul oaselor”, de la Slatina la Valea Rea!

Va urez asadar tuturor drum bun si vreme faina!

Daca ți-a plăcut, partajează articolul cu prietenii tăi!

Înapoi

Ultima modificare: 2 septembrie 2018

Comentează articolul