Andaluzia: El Caminito del Rey

Scris de | Spania, Ture pe Munte

Cel mai spectaculos defileu amenajat din Europa. Merită văzut!

Caminito del Rey – Descriere traseu (1)

Eu aș imparți traseul în 4 secțiuni.

Prima secțiune, prin defileul Gaitanes, începe chiar după intrarea de la punctul de control și este reprezentată, dupa câteva zeci de metri de teren solid, de o pasarelă suspendată pe versantul din dreapta al văii.

Drumul este ancorat de peretele vertical și este construit din oțel zincat. Partea pe care se circulă este pavata cu șipci de lemn de esență tare, printre care se vede dedesupt abisul.

Este o priveliste care te descumpănește dupa primii pași, dar apoi te obișnuiești și pe această secțiune, mersul este de fapt o joacă de copil.

Balustradele sunt destul de înalte, dublate cu plasă de oțel zincat și susținute de cabluri de oțel tensionate. Prin urmare poți circula în perfecta siguranță.

Singurul pericol poate proveni din eventualele busculade cu ceilalți vizitatori, fapt pentru care peste tot sunt afișe de avertizare pentru a păstra distanța față de cei din fața și din spatele tău.

La ieșirea din defileul Gaitanes drumul coboară pe o secțiune în trepte. Tot traseul este monitorizat cu camere video, dupa cum se vede și în imaginea următoare.

Secțiunea a II-a este de fapt un drum de munte normal ce trece pe alocuri prin pădure și urmează valea Valle del Hoyo.

Sunt câteva locuri amenajate pentru odihnă în care se poate lua masa.

Această secțiune este una clasică, dar de un pitoresc aparte, deoarece urmeaza valea râului în paralel cu versantul opus pe care este construită calea ferata ce leagă Cordoba de Malaga.

Iată filmarea primei parți a traseului:

Daca ți-a plăcut, partajează articolul cu prietenii tăi!

Înapoi Înainte

Ultima modificare: 4 ianuarie 2019

Comentează articolul